NewBorn

NewBorn Fotografie uitleg:
De eerste dagen na de geboorte van je kindje is het meestal druk en chaotisch. Juist daarom is het enorm waardevol deze unieke periode vast te leggen. Met een newborn reportage kun je altijd vol liefde en trots terugkijken naar de eerste bijzondere dagen van je kindje!

Wanneer
Een échte newbornshoot wordt gedaan in de eerste vijf tot maximaal tien dagen na de geboorte. Je baby’tje is dan nog heel schattig klein, slaapt vaak nog veel en is lekker flexibel. Omdat de baby lange tijd ‘opgevouwen’ heeft gezeten in de baarmoeder, kan hij of zij ook voor de foto alle kanten op. Ik fotografeer newbornbaby’s het liefst bij daglicht voor een zo naturel mogelijk effect, meestal aangevuld met daglichtlampen.

Waar
Een shoot kan bij mij in de studio worden gehouden aan de Emmakade 59, ( in de Emmastate) te Leeuwarden of bij u thuis. Vooraf kun je alvast nadenken over een handig plekje bij een groot raam (geen direct zonlicht) en met aardig wat ruimte voor mij om te werken. ’s Avonds is soms ook een optie, alleen neem ik dan mijn flitsset mee. Hiervoor heb ik wel redelijk wat ruimte nodig. Het is dus handig een ruime plek in je jullie huis te creëren voor de shoot.

Hoe
Baby’tjes zijn het allermooist als ze slapend en bloot zijn. Hierdoor krijg je een puur & sereen beeld en het is ook nog eens handig. De meeste kleintjes slapen gewoon verder als ze eenmaal in dromenland zijn, dus kunnen we ze voorzichtig (zonder dat hij/zij wakker wordt) in allerlei poses neerleggen. Het beste tijdstip van de dag om een NewBornshoot te houden is in de ochtend uren. Probeer ze voorafgaand aan de shoot wakker te houden, te badderen om ze rozig te maken en net van tevoren te voeden, zodat ze tijdens het fotograferen heerlijk doorslapen. Het is verstandig even 3 uurtjes rust in te plannen als ik kom fotograferen. Je kleintje bepaald het tempo van de shoot dus meestal gaat er best even tijd in zitten en vereist het veel concentratie en aandacht. Tussendoor is er natuurlijk tijd voor voeden en houd ik ook rekening met kleine ongelukjes omdat het kindje veelal zonder luier is. Maak je er niet druk om al dit gebeurt. Het is heel normaal. Het zou vreemder zijn als er geen ongelukjes gebeuren in de uurtjes dat ik aan het fotograferen ben. Het laat zich daardoor lastig combineren met kraamvisite.

Wat
Ik vind het zelf mooi om attributen te gebruiken bij Newborn shoots. Zoals een schapenvachtje, diverse kleuren plaids, mutsjes, poef, of een schaal of mand waarin ze kunnen liggen. Hiervan heb ik zelf één en ander in beheer, dus vraag erna bij het maken van de afspraak. Je kunt zelf ook accessoires toevoegen zoals geboorteknuffels, eigen mutsjes, haarband, geboortekaartje etc etc. Maar natuurlijk kunnen we ook foto’s maken in een zo naturel mogelijke sfeer, als je dat mooier vind.

Comfort
Het is verstandig thuis de verwarming alvast flink hoog te zettenvoordat ik langskom, omdat het kindje op de meeste foto’s geen kleertjes aan heeft ( rond de 24 graden is meestal warm genoeg) En trek de baby vóór mijn komst alleen een luiertje losjes aan met een dekentje erover heen. Dan hoef je alleen het luiertje nog maar uit te trekken en is de kans op wakker worden wegens uitkleden minder groot.

Geboortekaartje
Het is tevens mogelijk om een geboortekaartje te laten maken van één van de foto’s. Dan mail ik zo spoedig mogelijk (bij dezelfde avond nog, of de dag erna) de foto’s die je zou kunnen gebruiken voor het kaartje (zo’n 5 à 10 stuks). Degene die jij wilt gebruiken, kun je dan gelijk naar de drukker verzenden. Wegens drukte is het soms niet mogelijk om gelijk een afspraak te maken, dus als je de foto’s voor het geboortekaartje wilt gebruiken, houd er dan rekening mee dat er wel een aantal dagen tussen kunnen zitten. Het mooiste resultaat krijg je 5 tot 10 dagen na de geboorte. En daarna krijg je natuurlijk ook nog de mooiste foto’s na hooguit twee weken via WeTransfer digitaal opgestuurd.

Prijzen
Maak altijd vóór je bevalling een afspraak, dan zet ik je uitgerekende datum in mijn agenda. Laat vervolgens zo snel mogelijk na de bevalling weten dat je kindje er is, zodat ik daar rekening mee kan houden en een datum met je kan plannen. Let er wel op dat je kindje het mooist te fotograferen is binnen 10 dagen na de UITGEREKENDE datum. Wees er tijdig bij, want… vol = vol…. Ik werk in mijn eigen home studio in mijn woonkamer. Dit is het makkelijkst omdat ik hier van alle gemaken ben voorzien. Voor een NewBornshoot zijn erg veel attributen nodig.

Neem voor de prijzen contact met me op via het contactformulier. Ook mag u me gerust bellen.

Wie weet tot ziens!!!

Warme groet

Joyce